Απόστολος Αποστόλου

Δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ψυχολογίας, και ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Universita' degli Studi di Padova και στο Universita' degli Studi di Salento, καθώς επίσης στα Ελεύθερα Πανεπιστήμια Libera Universita' di Arese (Μιλάνο) και Libera Universita' di Collefero (Ρώμης).

Το 2006 λειτούργησε η Ελληνική Φιλοσοφική Συμβουλευτική κάτω από την εποπτεία του.

Το 2008 ίδρυσε μαζί με τον Καθηγητή Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής Mario Guarna, την Cristina Finazzi και συνεργάτες κορυφαίους καθηγητές Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής όπως: Antonio Ballanca, Alessio Follieri, Lino Missio, και άλλους το Instituto Europeo della Pratica Filosofica e Antropologia Filosofica στην Φλωρεντία. Παράλληλα στο Lecce, δοκίμασε να πειραματιστεί με νέους φιλοσόφους επάνω στην ενότητα της αφηγηματολογίας και έτσι οργανώθηκε το Centro di Consulenza Filosofica e Narrazione.

Έχει αρθρογραφήσει σχεδόν σε όλα τα περιοδικά στην Ελλάδα για θέματα λογοτεχνίας, φιλοσοφίας, πολιτικής, τέχνης, καθώς και στον ημερήσιο τύπο. Άφθονη αρθρογραφία υπάρχει και σε περιοδικά του εξωτερικού. Έχει επιμεληθεί και έχει ιδρύσει περιοδικά και έχει γράψει τρία βιβλία.

Το 2011 μαζί με το Πανεπιστήμιο Ελεύθερου Χρόνου του Δήμου Ν.Ψυχικού οργάνωσε το Α' ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ενώ το 2006 ήταν καλεσμένος στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ στο Cagliari της Ιταλίας.

Μελέτες του και συνεντεύξεις του επάνω σε ζητήματα Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής υπάρχουν στην Giornale online di Pratiche Filosofiche και στο Confilosofare,επίσης για θέματα Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής και Ψυχανάλυσης υπάρχουν στο New Psicologia και στο Rassegna FLP, το πλέον σπουδαιότερο περιοδικό μελέτης και έρευνας φρουδικής και λακανικής ψυχανάλυσης.

Διδάσκει Πολιτική και Κοινωνική Φιλοσοφία στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  

Μαρία Χατζοπούλου

Σπούδασε θέατρο στη Δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και έχει Bachelor of Arts από το Open University UK, Diploma in Classical Studies and European Humanities καθώς και Certificate in Cinematherapy. 

Από το Instituto Europeo della Pratica Filosofica e Antropologia Filosofica έχει Diploma και Master στη Φιλοσοφική Ανθρωπολογία.

ΜΑ Continental Philosophy-University of Staffordshire

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
Αριστείδης Ακριβόπουλος  Σπούδασε Φιλοσοφία στο Universita' degli studi di Napoli Federico II, Ψυχολογία στο Universita' degli Studi di Firenze,εκπόνηση διδακτορικού με αντικείμενο τις σχέσεις Φιλοσοφίας - Ψυχολογίας στο Universita' degli Studi Roma - La Sapienza.

Εργάζεται ως Φιλοσοφικός Σύμβουλος.

 
Carla Fortini Σπούδασε Ψυχολογία στο Universita' degli Studi di Firenze, Φιλοσοφία στο Universita' degli Studi di Milano, εκπόνηση διδακτορικού στην Ψυχολογία στο Universita' degli Studi di Roma- La Sapienza και εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στη Φιλοσοφία στο Universita' degli Studi di Padova-Dipartimento Filosofico.

Μέλος της A.I.Psi, και της Société Psychanalytique de Paris