Φιλοσοφική Συμβουλευτική για τον περίκοσμο της τηλοψίας.

facebookΔεν είναι υπερβολή αλλά ο Γερμανός φιλόσοφος Μάρτιν Χάιντεγκερ, είχε προβλέψει τόσο την εποχή του Lifestyle όσο και το Facebook..

Μίλησε για την φλυαρία ως απορρόφηση από το περίκοσμο. (Εφημερίδες, ραδιόφωνο τηλοψίες, που σήμερα περνάει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ).

Όταν η φλυαρία λέει τα πάντα χωρίς να εκφράζει τίποτα. Ή όταν η περιέργεια κοιτάζει τα πάντα χωρίς να αποσπάται από την λατρεία του θεάματος.

Κοιτάξτε στο Facebook θα τα δείτε όλα. Φωτογραφικό υλικό που μοιάζει να έχει βγει από τις σελίδες των Lifestyle περιοδικών. Ποζάτες/οι που κουβαλούν τις μικροχαρές της σύμβασης μαζί με τα ουρλιαχτά του Εγώ. Μας φωνάζουν με πείσμα: Εδώ είμαι κοιτάξτε με.

Δείτε την απίστευτη λογοδιάρροια που γίνεται ωκεανός απερινόητης βλακείας. Τσιτατολογίες, ή σοφολογίες επώνυμων ή ανώνυμων που φέρνουν μαζί τους τη κυριαρχία του μέσου όρου (όπως θα έλεγε ο Μ. Χάιντεγκερ Durchschnittlichkeit). Άγχη με πλουμιστή ληρολογία που παίρνουν τη φόρμα της ποίησης. Σερνάμενη ερωτοληψία που αναζητά αποδέκτες. Το διασυρμό της εικαστικής τέχνης που θέλει να κάνει οικείο το ανοίκειο μυστικό της. Παμφλέτες θρησκειών και βουλγάτες δασκάλων. Παράλληλα μια πληροφόρηση από δίκτυα και όχι ενημέρωση που σε κάνει θηρευτή της εικόνας του κόσμου και μεταμορφώνει τα βλέφαρα σε χείλη ενός οπτικού στόματος που δεν κλείνει ποτέ.

Μέσα σ' αυτή την ισοπεδωμένη καθημερινότητα ο Μ. Χάιντεγκερ θα πει : "καθένας είναι άλλος και κανείς ο εαυτός του...Αν οι πολλοί είναι όλοι και γι' αυτό κανένας (Niemand) τότε αυτό που υπάρχει είναι μια μειωμένη ύπαρξη."