Ληγμένες ευφυολογίες ....Ο Αμπελοφιλόσοφος Στέλιος Ράμφος.

 

 

o-stelios-ramfos-milaei-stin-elli-stai SΡωτήθηκε κάποτε ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος πως σας έρχονται οι ιδέες; Και απαντά. Κοιτάζω το ταβάνι.... Σε περιπτώσεις όπως του Σ.Ρ, δεν έχεις να πεις πολλά. Η χώρα έχει πολλούς δειπνοσοφιστές της ρετσίνας. Οι οποίοι αφού έγιναν περιπολάρχες της ελληνικότητας, στη συνέχεια πέρασαν στους νεκροθάφτες της.

Από Ελληνάρες στρατολογήθηκαν σε Ανθελληνάρες.

Φαίνεται ότι η νηπτική έκρηξη, του μέχρι χθες νεο-ορθόδοξου Στέλιου Ράμφου, έγινε ξαφνικά ανθελληνικός παρατονισμός.

Βέβαια πάντα αερολογούσε, δογμάτιζε, και υπερασπιζόταν ληγμένες ευφυολογίες.

Δύο είναι που στα στασίδια της πρωινής ζώνης του Μέγκα, βγάζουν απερπάτητα εμβατήρια για τον Έλληνα και τα κόμματα. Αυτοί είναι ο Στέλιος Ράμφος και ο Πάγκαλος. Αυτό έκανε και στην προχθεσινή του τηλεοπτική παρουσία ο Σ.Ρ.

Οι απόψεις βέβαια του Σ.Ρ. είναι χρόνια τώρα εκτελωνισμένες και σαφώς τιμολογημένες από τα μέσα της κατοχής. Δηλαδή τις εφημερίδες τα κανάλια τους εκδότες. Τα δε κανάλια στην παρουσία του βγάζουν αφρούς ενθουσιασμού.

Ο λαμπροφορεμένος των καναλιών πνιγμένος στην ρητορική συμβιβασία αποφαίνεται με ύφος Βούδα.

Ποτέ όμως δεν φτάνει στο δι' ταύτα, όλο στο επιμέρους της επιθεώρησης στέκεται. Επιγραμματοσοφιστής γαρ, με τον λεκτικό χαρτοπόλεμο κοσμεί το τηλεοπτικό βαριετέ. Δεν θα ακούσεις ποτέ από τον Σ.Ρ και από άλλους του ίδιου σχολαρχείου το ψηφίστε αυτοθυσία.

Αλλά με οίστρους της πορδής δεν κάνεις πρωτοπορία.

Ανεμορούφουλα χαβιαροπεψία (γιατί ο Σ.Ρ ανήκει στη χορεία των χαβιαροπεψίων).