Πριν από το παραβάν στις εκλογές της Κυριακής θυμήσου.

Λίγο πριν πας να ψηφίσεις θυμήσου:

Τον Λεύκιο Κόϊνσο Κιγκιννάτο τον Ρωμαίο στρατηγό και πολιτικό. Τον ποιο τίμιο πολιτικό στην πολιτική ιστορία.

Τον Αριστοτέλη που έλεγε ότι ο λαός αποφασίζει ενάντια των γνώσεων του "Τοίς δι' ού χρώνται γιγνώσκοντες".

Τον Γουϊντροπ που τόνιζε ότι "ενόσω εκατομμύρια ψηφοφόροι παραμένουν στην άγνοια, η σκλαβιά ακόμη δεν τελείωσε".

Τον Αλκιβιάδη, που ακόμη και όταν κατηγορήθηκε και έγινε κατάσχεση της περιουσίας του, δεν βρήκαν στην κατοχή του τίποτε, πέρα από μια λιτή διακόσμηση σ΄ένα μέτριο σπίτι.

Μη δικαιώσεις τον πρώτο αποφατισμό του Ζάκ Ελλύλ και να σκεφτείς τον δεύτερο, όταν ορθώς διατύπωνε ότι " ο πολίτης είναι απρόθυμος στη συμμετοχή της εξουσίας γιατί θέλει να ελαχιστοποιήσει την ευθύνη του, το δε κράτος επιδιώκει να ισοπεδώσει τον πολιτικά "μείζονα" άνθρωπο"

Μη δικαιώσεις την Σιμόν ντε Μποβουάρ που ισχυριζόταν ότι" η ψήφος είναι υπόθεση αισθήματος και ενστίκτου." Και τον Σαρτρ ο οποίος συνεχίζοντας τη σκέψη της Μποβουάρ διακήρυττε " ότι όλα είναι ένστικτο στην πολιτική και περιττεύουν οι αρμόδιοι και οι ενημερωμένοι".

Μα σκεφτείς καλά αυτό που λέει ο Πώλ Βαλερύ. "Στην αρχή, πολιτική είναι η τέχνη να εμποδίζεις τους ανθρώπους  να ανακατεύονται σ' αυτό που τους αφορά. Ύστερα πολιτική είναι η τέχνη να εξαναγκάζεις τους ανθρώπους να αποφασίζουν αυτό που δεν καταλαβαίνουν".

Αν πάλι πεις ότι όλοι ίδιοι είναι, και η λύση είναι το αναρχικό πρόταγμα θυμήσου τον Γούντγουωρθ όταν λέει ότι " αν σκεφτείς τον αναρχισμό ως λύση να ξέρεις ότι oι αναρχικοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τους ακραίους πεσιμιστές και στους εύθυμους πεσιμιστές".

Να σκεφτείς την ιστορία του τόπου σου που γέννησε τη συμμετοχή στα κοινά και την διατήρησε έως ότου έφτασαν οι Βαυαροί το 1833 που σου ακύρωσαν τις ανεκτές τιμές της πολιτείας και σου εγκατέστησαν το μένος της ανταπόδοσης που λέγεται διαπλοκή, ρουσφετολογία, κατασκευασμένη ηγεμονία, ιδιοκτήτες της εξουσίας και της οικονομίας, κράτος μπανανία.

Θυμήσου τον Γκούντμαν όταν μας τονίζει ότι η κοινωνική δράση προϋπάρχει της αντιπροσωπευόμενης εξουσίας.

Θυμήσου τα συσσίτια, τη φτώχεια, την ανεργία, την μετανάστευση των νέων ακόμη και μεσήλικων, τις αυτοκτονίες, τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία κλπ...
ΘΥΜΗΣΟΥ.....